RSS Twitter Facebook

Audemars Piguet Tanıtım

Yayınlandı 03 Haziran 2011 | Marka   

1875 yılında Jules-Louis Audemars ve Edward-Auguste Piguet tarafından kurulan Audemars Piguet 19. yüzyıldan günümüze kadar aile şirketi olarak kalmayı başarabilen iki markadan biridir. ( Diğeri: Patek Philippe ) Kuruluş yıllarında J.Audemars dizayn görevini üstlenirken E.Piguet de ticari görevleri üstlenmişti.

Jules-Louis Audemars ve Edward-Auguste Piguet ile ilk atölyeler
Resim

1883 yılında İran’a satılan bir saat
Resim

Dünyanın ilk minute-repeater kol saati (1892)
Resim

20. yüzyılın başlarında itibaren giderek büyüyen Audemars Piguet yeni atölyesi ve 70 çalışanı ile 1907 yılında saat dünyasına hizmet veriyordu.
Resim

Saate mücevher koyarak kadınların dünyasına giriş yapan Audemars Piguet 1946 yılında dünyanın en ince saatini üretmiş ve 1949 yılında da ilk kez Basel’e katılmıştı.1962 de Georges Golay’ın başa gelmesiyle yeniden yapılanma dönemi geçiren Audemars Piguet, bu dönemde Dünya üzerinde yaygın dağıtım ağları ve bayiler oluşturmuştu.

Asimetrik bir model (1962)
Resim

Saat dünyasında devrim niteliği taşıyan Royal Oak tasarımı ise 1972′de doğdu.Sekizgen tasarımıyla spor saat alanında bir çığır açan bu model günümüze dek birçok tasarıma da ilham kaynağı olan bu saatin tasarımcısı ise Gerald Genta’dır.Royal Oak ise 2.Charles’ın saklandığı ağaca verilen bir isimdir.Koruma ve gücü sembolize eder.

Royal Oak (1972)
Resim

1992 yılında Audemars Piguet vakfını kurarak doğal yaşamı korumayı da amaçlamışlardır.Aynı yıl Royal Oak olarak özel bir model de çıkarılmıştır.Ayrıca 1992 Royal Oak Offshore’un da doğuşudur.

1996 da ise Millenary serisi çıkarılmış ve Gary Kasparov’un da marka yüzü olmasıyla ona özel bir model üretilmiştir.
Resim

İtalyan otomotiv firması Maseratinin 90.yılı şerefine üretilen Dual Time Millenary
Resim

Audemars Piguet bugün, 610 tanesi isviçrede olmak üzere 810 çalışanıyla saat dünyasındaki en büyük markalardan biri olmayı başarmıştır. Ayrıca 10 bölge distribütörü ve 12 butiğiyle de yaygın bir biçimde müşterilerine hizmet vermektedir.


Yorumlara Kapalı.